BMW E30 325i M-Tech II

André Jaskiewicz | 01.05.2020

E30 3-serie er en moderne klassiker

I 1982 kom det en ny BMW 3-serie med internkode E30 som erstattet daværende E21. Både 2-dørs og 4-dørs sedanen ble produsert frem til 1991 når E36 kom, mens stasjonsvognen drøyde frem til 1994.

For mange er E30 3-serie den ultimate kjøremaskinen. Bilen er liten og sporty som gir en morsom kjøredynamikk. Interiøret er sjåførorientert, typisk BMW fra denne perioden.

Designet er tidløst og modellen appelerer til mange, noe som gjør den til en moderne klassiker.

Rekkesekser og bakhjulstrekk

Denne 3-serien har 325i motoren, også kalt M20B25, som er en  herlig rekkesekser på 2,5 liter. Motoren har 170 hestekrefter og 222 Nm. Det betyr at den gjør unna 0 - 100 km/t på 7.3 sekunder, noe som er mer enn greit i en bil fra 1988.

BMW er kjent for å ha  sportslig karakter og i flere tiår har de solgt biler som går under slagordet "den ultimate kjøremaskinen". E30 3-serie er intet unntak, og som de fleste andre BMWer har den bakhjulstrekk som bidrar til lekenheten.


Kult med original M-Tech II

Når du bestilte en E30 3-serie kunne du krysse av for et aerodynamisk stylingkit som heter M-Technic. Dette kom i to versjoner basert på om du kjøpte en facelift eller ikke.

Pakkene ble kalt for M-Tech 1 og M-Tech 2, og de gir et mer sportslig utseende på bilen. Det innebærer blant annet andre fangere foran og bak, sideskjørt, spoiler på bakluken, 15" krysseikede felger og 3-eiket ratt.

M-Tech pakkene er ettertraktet og det er flere produsenter av ettermarkedsdeler som produserer og selger disse nå. Det grommeste er selvfølgelig å ha en bil som har M-Tech originalt fra fabrikk og det har denne bilen. 

Siden dette er en 1988-modell, så er denne bilen er facelift utgave som betyr at den har M-Tech II styling.

Felger fra Ferrari 348

Så er det på tide å slippe elefanten ut av rommet, nemlig Ferrari-felgene. La meg begynne med å sitere eieren, Tore: 

"Jeg ville ha noe sjeldent som ingen andre hverken hadde, eller hadde prøvd tidligere. Et annet poeng var at de også var tidsriktige da 348 er fra omtrent samme tidsperiode."

Og noe unikt ble det. Når de første bildene jeg tok av bilen hans kom ut i 2013 ble dette omdiskutert på forum verden over.

Felgene er i størrelsen 7.5x17 og 9x17 med 195/40 og 215/40. Det gir en perfekt dekkstrekk.


Små modifiseringer gjør helheten

De som virkelig er kjent med E30 3-serie ser at denne bilen har helrøde baklykter fra MHV. Disse er uhyre sjeldne og ettertraktet. Det helrøde utseendet passer bilen godt og bidrar til at den blir enda mer unik.

For å  få den riktige høyden er justerbare coilovers montert på bilen, senket akkurat nok til at bilen både ser bra ut og kommer seg over ujevnheter på veien.

(Fotoshooten er fra juni 2013)


Fotografere din bil?

Vil du ha mer informasjon eller et tilbud vedrørende fotografering av din bil? Da kontakter du meg helt uforpliktende her.

Using Format